header banner
Default

Nieuwe gegevens laten zien dat Europese investeerders opvallend positief zijn over cryptocurrency


Europese investeerders opvallend positief over crypto: Nieuwe data

Foto: hanohiki / Shutterstock.com

Aan het begin van elke week zet CoinShares uiteen hoe in de voorgaande week het geld de markt voor crypto-beursfondsen in- en uitstroomt. Het voorgaande rapport (over twee weken geleden) was relatief negatief voor de gemeten beursfondsen, maar vorige week was iets minder ernstig.

Toch is er geen eenduidig beeld van de markt. Europese investeerders zien nog steeds wel brood in crypto, maar investeerders uit de Verenigde Staten geven toe aan het bearish nieuws van de afgelopen week.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Crypto investeerders in EU blijven positief

Netto is de markt voor beursgenoteerde crypto-fondsen afgelopen week met 9 miljoen Amerikaanse dollar gekrompen. Dat is goed nieuws, want vorige week en de week dáárvoor krompen de gemeten fondsen nog met respectievelijk 54 miljoen dollar en 59 miljoen dollar. Weliswaar betreft het nog steeds een krimp, maar het bedrag is een stuk minder groot.

Maar de situatie is niet zo positief als dat het lijkt, want de markt blijkt te zijn opgedeeld in twee kampen. Europa en dan met name Duitsland is namelijk bullish. Beursfondsen in Duitsland groeiden met 18,1 miljoen dollar. In Frankrijk gebeurde netto niets, maar met een totale beurswaarde van slechts 9 miljoen dollar zijn deze fondsen ook niet zo noemenswaardig.

Het andere kamp bestaat met name uit de Verenigde Staten, waar investeerders 14,1 miljoen dollar aan activa verkochten. Overige landen verkochten gezamenlijk 12,6 miljoen dollar – helaas weten we niet welke landen dit waren. Canada en Zwitserland deden juist het omgekeerde van de trend; Canada kocht 2,1 miljoen dollar aan crypto bij, terwijl Zwitserland 2,6 miljoen dollar aan coins verkocht.

Minor outflows of US$9m from digital assets, divergent sentiment between Europe and the UShttps://t.co/joVTRED9sg

— James Butterfill (@jbutterfill) September 25, 2023

Altcoin investeerders juist standvastig

VIDEO: Europese Cryptowet in 2024: positief of niet? | Crypto Portfolio Mei 2023
een Passief Inkomen

Doorgaans leidt bitcoin (BTC) de volumes, ongeacht van of mensen kopen of juist verkopen. Vorige week verkochten investeerders netto 5,9 miljoen dollar, en ethereum (ETH) fondsen krompen met 2,2 miljoen dollar.

Tegelijkertijd waren iets kleinere altcoins juist in trek – met name litecoin (0,5 miljoen dollar), solana (0,3 miljoen dollar) en XRP (0,7 miljoen dollar). Veel is het weliswaar in verhouding niet, maar het is wel opvallend. De altcoin-markt presteert momenteel namelijk relatief slecht ten opzichte van bitcoin. Ook zijn dit de nettobedragen, het zegt weinig over hoeveel verkopers in totaal hebben verkocht en hoeveel kopers hebben bijgekocht.

Sources


Article information

Author: Carmen Jimenez

Last Updated: 1697971322

Views: 1016

Rating: 4.3 / 5 (93 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmen Jimenez

Birthday: 1925-08-21

Address: 2802 Li Corners Apt. 852, Cruzborough, OH 50466

Phone: +3979423888478669

Job: Article Writer

Hobby: Basketball, Sculpting, Horseback Riding, Motorcycling, Drone Flying, Skydiving, Calligraphy

Introduction: My name is Carmen Jimenez, I am a Open, ingenious, Colorful, dedicated, treasured, accessible, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.