header banner
Default

Koin Bülteni: Türkiye Kriptosu Çalkalanıyor: Popüler Borsada Bazı Bakiyeler Satıldı! Sorun Bu Kripto Para mı?


Bazı kullanıcıların kripto para borsası MEXC’deki bakiyelerinin sıfırlanması topluluk arasında büyük tartışmalara ve tepkilere neden oldu.

Türk kripto camiası MEXC borsasında yaşananlarla çalkalandı. Özellikle son günlerde artan vakalarla birlikte gündeme gelen olayların merkezinde ise Yield Guild Games’de (YGG) işlem açan kullanıcıların söz konusu borsadaki bakiyelerinin “sıfırlanması” yer aldı.

Yaşanan süreçleri ekran görüntüleri gibi kanıtlarla aktaran mağdurların bazılarının kaybı 35 bin dolara kadar ulaşırken çoğu kişinin YGG işlemi aldığı görüldü. Öte yandan sunulan kanıtlarda, borsanın canlı desteği tarafından verilen ilgisiz ve isteksiz tavırlar dikkatlerden kaçmadı.

1 milyon lira kayıp

VIDEO:

Sosyal medyada Pan Traders olarak bilinen anonim bir kullanıcı, YGG ile ilgili bir detay vermese de MEXC’nin öncelikle 35.600 dolarlık çekim talebini karşılamadığını ardından şüpheli işlem sebebiyle hesabının dondurduğunu yazdı.

Kullanıcının aktardığına göre hesap bir süre dondurulmuş halde kaldıktan sonra açıldı fakat içindeki 1 milyon Türk lirasına tekabül eden 35.600 dolarlık kripto para bakiyesi sıfırlanmıştı. Konu hakkında yardımcı olmaya çalışan MEXC canlı desteği, inceleme için 3 günlük bekleme süresi gerektiğini söylemekten fazlasını yapmadı.

Kriptolog isimli başka bir Türk kullanıcı ise MEXC borsasını kullanarak YGG üzerinde vadeli işlem pozisyonu açtığını, yaşanan volatilitenin ardından 4.500 dolarlık kar elde ettiğini fakat bu işlemden kısa süre sonra hesabının “şüpheli işlem” gerekçesiyle dondurulduğunu öne sürdü. Kullanıcı, hesabın 7 saat kapalı kaldıktan sonra geri açıldığını fakat YGG pozisyonundan elde ettiği binlerce dolarlık karın borsa tarafından el konulduğunu belirtti.

Borsanın bu konudaki yanıtı ise “100 dolarlık bonus verelim” şeklinde oldu. Söz konusu örneklerin dışında, YGG’de işlem açan MEXC kullanıcısı benzer durumu kendilerinin de yaşadığını iddia ederek tartışmaları kızıştırdı.

Sorun global çaplı

VIDEO:

Bununla birlikte yaşananlardan sadece Türk kullanıcıların değil de birçok global kullanıcının da etkilendiği görüldü. Global çaplı bir çok kullanıcı özellikle dün açtıkları YGG pozisyonlarının erken tasfiye edildiğini veya elde ettikleri karların borsa tarafından sıfırlandığını duyurdu. Yaklaşık 20 saat önce başlayan ve kartopu gibi büyüyen şikayetlere bakıldığında birçok kullanıcının hesabının dondurulduğu ve bakiyelerinin belli belirsiz gerekçelerle sıfırlandığı anlaşılıyor.

Türk kripto para topluluğu MEXC’ye yönelik sert eleştiriler dile getirirken borsanın global veya Türk yetkililerinden konu hakkında henüz tatmin edici bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: Jeffrey Spencer

Last Updated: 1699352522

Views: 1031

Rating: 3.8 / 5 (82 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeffrey Spencer

Birthday: 1919-03-12

Address: 877 Young Underpass Suite 170, West Kristen, IL 42014

Phone: +3884172255340828

Job: Article Writer

Hobby: Bird Watching, Poker, Chess, Meditation, Origami, Sculpting, Dancing

Introduction: My name is Jeffrey Spencer, I am a unwavering, accomplished, lively, strong-willed, frank, enterprising, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.