header banner
Default

Selvom kryptovalutaens enorme fald ikke har skræmt to danske investorer, har de ikke gjort det


To danske kryptovaluta-investorer ser tilbagefaldet som en måde at ryste gamblerne af.

Det har været noget af en rutsjebanetur for kryptovaluta-ejere.

Den seneste uge er den mest populære kryptovaluta, Bitcoin, faldet med næsten 20 procent og bliver nu handlet til omkring 40.000 dollar.

For bare en måned siden satte Bitcoin ellers kursrekord, da den ramte en pris på over 63.000 dollar for hver digital mønt.

Han er en økonomisk magtfaktor

Roman Beck, professor på IT-Universitetet i København, om Elon Musk

Men selvom kryptoinvestor Christian Schou Carlsen som så mange andre har måttet se sin portefølje blive halveret, påvirker kryptocrashet ham ikke.

- Mine kryptovalutaer er klart mindre værd nu, men jeg har en kæmpe tro på, at det nok skal komme endnu højere op, så det rører mig ikke, siger den 30-årige sikkerhedsarkitekt, som har investeret i kryptovaluta siden 2016.

Og måske er der god grund til at bevare roen, dykket til trods.

En reaktion på Tesla-ejers udmelding

VIDEO: Kryptoprat #5 – Bitcoins myteomspunne historie med Torbjørn Bull Jenssen og Petter Northug
Investornytt

Spørger man en af de førende Bitcoin-eksperter i Danmark, vil kryptovaluta nemlig blive hængende i lang tid fremover. Derfor er der ingen grund til at sælge ud af sine digitale penge lige nu, mener han.

Roman Beck er professor på IT-Universitetet i København og ekspert i blockchain-teknologien, der blandt andet ligger bag Bitcoin.

Han fortæller, at det seneste værdidyk kommer som en reaktion på, at både Elon Musk og de kinesiske myndigheder for nyligt har valgt at tage afstand fra Bitcoin.

I februar meldte Teslas topchef, Elon Musk, ud, at elbilselskabet ville acceptere Bitcoin som betaling for sine elbiler. Men i sidste uge fik virksomheden kolde fødder, og Musk trak på Twitter sit løfte tilbage af hensyn til miljøet.

Tirsdag advarede de kinesiske myndigheder om, at kryptovaluta ikke vil kunne anvendes ved transaktioner i landet, da de ikke har nogen "reel værdi".

Men ifølge Roman Beck er det særligt den innovative Elon Musk, man kan klandre for det store kryptofald.

- Han er en økonomisk magtfaktor. Når han udtaler sig, tænker folk automatisk, at han har fat i noget, siger han til TV2.

Kendt for at svinge voldsomt i værdi

VIDEO: Kryptovaluta vs. Traditionelle Aktier: Hvor skal du investere i 2024?
Thomas Invest

Det påvirker til gengæld ikke 27-årige, der til dagligt arbejder som skolelærer, når Tesla-ejeren pludselig vender på en tallerken.

Han har været en del af kryptovaluta-markedet siden 2018 og har oplevet mange op- og nedture, så han er vant til, at priserne ud af det blå tager et dyk.

- Jeg kan da godt være bekymret for, om det nu er det rigtige sats, jeg har lavet. Men jeg ser så meget potentiale i det, så jeg tror ikke, det går hen og dør, siger han til TV 2.

Kryptovalutaer er notorisk kendte for at svinge voldsomt i værdi. Da Patrick Bislev for eksempel valgte at satse på Bitcoins i januar 2018, var den digitale møntfod på sit højeste, i forhold til hvad man hidtil havde set.

Men kort efter faldt prisen fra 20.000 dollar til 3000 dollar, og det tog ham næsten to år ikke at være i minus længere.

I dag har han dog solgt for omkring 350.000 kroner, og de penge, han fortsat har stående, betragter han mest af alt som gratis penge, så han er ikke lige så bange for at miste dem.

- Man skal ikke investere, hvis man kun er der for pengene

VIDEO: Så meget betaler du i skat af din kryptovaluta (Bitcoin skat Danmark 2021)
Daniels Pengetips

Bitcoin blev skabt i 2009 af en anonym computerprogrammør eller gruppe, der kaldte sig Satoshi Nakamoto.

  • Bitcoins er en kryptovaluta, som er en digital valuta, og derfor ikke findes i fysisk form.
  • I modsætning til andre valutaer er Bitcoins decentrale. Det betyder, at de ikke er reguleret af nogen centralbank eller anden organisation.
  • I stedet bliver de frigivet af et netværk af computere ved hjælp af kryptografiske algoritmer.
  • Der er et begrænset udbud af bitcoins på 21 millioner styk. Så når alle er frigivet, kommer der ikke nye til.

De første mange år blev der primært talt om Bitcoin i de mere kuriøse eller mørke afkroge af internettet. Blandt andet har valutaen haft ry for at blive brugt til lyssky forretninger, fordi betalingen foregår anonymt.

I dag er historien en helt anden, og Bitcoin er blevet omfavnet af en lang række personer og virksomheder, herunder også flere danskere som Christian Schou Carlsen og Patrick Bislev, der dog også ejer andre former for kryptovaluta.

Især det seneste år har tiltrukket mange nye investorer, og derfor var et fald forventet, da mange er sprunget fra igen, da markedet begyndte at vise tegn på et fald, lyder det fra kryptovaluta-eksperten Roman Beck.

De mange nytilkomne har også gjort markedet mere spekulativt, mener Patrick Bislev. Både ham og Christian Schou Carlsen ser det ikke nødvendigvis som en negativ ting, at det har lidt et tilbagefald.

- Den generelle tendens har været, at man skal finde det næste nye projekt, der gør en rig. Men når mange af de her mennesker, som godt kan lide at gamble, ser markedet tage et dyk, ryster det nogle af dem af, og det tror jeg er meget sundt, siger Patrick Bislev.

Christian Schou Carlsen anbefaler heller ikke andre at investere i digitale valuta, hvis de bare er der for pengene. Han går selv efter langtidsinvestering og så endda faldet som en god købsmulighed.

- Jeg købte faktisk lidt ekstra i går nu, hvor jeg kan få mere for mine penge, afslutter han.

Sources


Article information

Author: Amy Perez

Last Updated: 1704376803

Views: 1423

Rating: 3.5 / 5 (62 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amy Perez

Birthday: 1989-02-12

Address: 8617 Martha Lakes, Lake Alexanderberg, MA 79499

Phone: +4413375179588941

Job: Financial Analyst

Hobby: Fishing, Puzzle Solving, Horseback Riding, Robotics, Camping, Dancing, Cooking

Introduction: My name is Amy Perez, I am a cherished, resolute, dear, proficient, Colorful, unreserved, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.