header banner
Default

Cryptobeleggers moeten opletten dat de inflatie in de Europese Unie aanzienlijk is gedaald


Aandelen-crypto-etoro-renewi-inflatie

Foto: Shutterstock/Kovalova Olena

Terwijl de koersen van de meeste altcoins stilstaan en de crypto wereld zijn adem inhoudt, is dit wellicht het perfecte moment voor beleggers om hun blik te verbreden. Welke recente gebeurtenissen vonden plaats in de wereldwijde economie en hoe kun je hier als crypto belegger van profiteren? De wereld van traditionele aandelen laat dynamische bewegingen zien en biedt inzichten die potentiële kansen voor crypto beleggers onthullen. Platforms zoals eToro, waar beleggers zowel in crypto als  aandelen kunnen investeren, zijn nu waardevoller dan ooit. 

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Marktnieuws en de invloed op crypto

VIDEO: Watch Out! They’re LYING To You About Inflation & The Economy!!
Coin Bureau
    • Eurozone inflatie: De inflatie in de eurozone is in september gedaald tot 4,3%, voornamelijk vanwege de daling van energieprijzen. Het dalen van de inflatie is iets waar we met zijn allen al lange tijd naar uitkijken. Wellicht dat dit zelfs kan betekenen dat de ECB vroeg of laat eindelijk zal stoppen met het opschroeven van de rente. Uiteraard is dit positief nieuws voor alle markten, waaronder de crypto markt.
    • Amerikaanse markten stijgen: De Dow Jones en Nasdaq stijgen respectievelijk met 0,5% en 1% vlak na de opening, mede dankzij de eveneens positieve Amerikaanse inflatiecijfers die de 10-jaarsrente naar 4,55% drukken. Tegelijkertijd noteren het populaire Nvidia en Tesla winsten van 1,5% en 1,2%
    • Puma’s groei: Het Duitse sportmerk Puma zag een prima stijging van meer dan 5% dankzij de sterke kwartaalcijfers van het Amerikaanse Nike. Succesvolle merken kunnen het algemene beurssentiment verhogen, wat kan leiden tot een toename van investeringen op alle markten, waaronder crypto.
    • AEX vooruitgang: De AEX-index toont aanhoudende positieve bewegingen, met een stijging van 1,3% rond lunchtijd. Hoewel deze stijging op het moment van schrijven weer is afgenomen tot 1,1%. Alsnog een prima resultaat voor de Amsterdamse beurs.
  • Renewi houdt stijging vast: Gisteren lazen we dat afvalverwerker Renewi enorm was gestegen na een mislukte overnamepoging. De koers van het aandeel op de Amsterdamse beurs steeg met meer dan 40%. Opmerkelijk genoeg is Renewi vandaag nog hoger gestegen, helemaal tot de $8,50. Renewi beleggers zullen ongetwijfeld in hun handjes klappen op dit moment.
  • Blik op de tech: Sterke prestaties van grote Amerikaanse techfondsen in het komende kwartaal kunnen beleggers vertrouwen geven. De synergie tussen technologie en crypto kan hierdoor verder worden versterkt.

Diversificatie biedt nieuwe kansen

VIDEO: EO 6102: Why The US Banned Gold, and How it Applies to Crypto (Inflation)
Whiteboard Crypto

De meevallende inflatiecijfers uit de VS en de eurozone laten zien dat de aandelenmarkt volop in beweging is, en dat er mogelijk meer positieve ontwikkelingen aan zitten komen. Dit benadrukt nogmaals de waarde van diversificatie. De positieve beweging van bijvoorbeeld Renewi toont aan dat kansen zich niet beperken tot slechts één sector of markt. 

Zowel in crypto als in aandelen liggen kansen voor het oprapen. Platforms als eToro maken het gemakkelijk voor beleggers om deze kansen te grijpen en bieden zelfs de mogelijkheid om succesvolle beleggers te kopiëren. In tijden waarin de cryptomarkt stil lijkt te staan, kan het de moeite waard zijn om verder te kijken. Diversificeren is niet alleen slim, maar kan zelfs cruciaal zijn voor langetermijnsucces.


eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Sources


Article information

Author: Lisa Gutierrez

Last Updated: 1698380162

Views: 752

Rating: 4.6 / 5 (35 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lisa Gutierrez

Birthday: 1913-02-25

Address: 4481 Jones Loop Suite 097, Timothyport, MS 10011

Phone: +4539418320845834

Job: Chemist

Hobby: Motorcycling, Beer Brewing, Painting, Ice Skating, Bowling, Fishing, Cooking

Introduction: My name is Lisa Gutierrez, I am a tenacious, striking, Colorful, ingenious, risk-taking, Precious, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.