header banner
Default

De stijgende trend van Bitcoin blijft aanhouden, hoewel de koers weer is gedaald onder $28punt000


BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers moest gisteren in de tweede helft van de dag weer flink terrein prijsgeven, nadat het eerder op de dag sterk was gestegen tot $28.500. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie oversteeg de de belangrijkste psychologische weerstand van $28.000, toen de nieuwe maand met een kleine knal begon. Maar een BTC koers van meer dan $28k bleek op korte termijn niet vol te houden en de koers zakte terug eronder. Toch lijkt de korte termijn uptrend nog intact en blijven we, totdat het tegendeel bewezen is, dit als een positieve start van de maand oktober beschouwen.

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 27.585 (Bitmex) en € 26.311 (Bitvavo). Dat is een verandering van -2,72% in de afgelopen 24 uur. Altcoins moesten over het algemeen ook wat terrein prijsgeven. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers grafiek 

Ander crypto nieuws

VIDEO: Bitcoin prices momentarily breach $28,000 amid resurging interest
Yahoo Finance

Bitcoin koers goed van start in oktober, miljoenen aan shorts geliquideerd

VIDEO: 'Bitcoin (BTC) koers in enorme downtrend, onder de $8.000 is er nauwelijks support'
Bitcoin Magazine NL

De maand oktober ging goed van start voor de cryptomarkt. Vele cryptocurrencies startten flink in het groen, waaronder Bitcoin (BTC). Aanvankelijk steeg de Bitcoin koers gisteren met ruim 4% tot een huidige waarde van boven de $28.500. De flinke koersstijging was het gevolg van liquidaties van shortposities in de markt. Ligt een Bitcoin koers van $30.000 in het verschiet?

Shorts zijn speculatieve beleggingen waarvan de koper speculeert dat het onderliggend goed gaat dalen in waarde. Echter, wanneer de koers toeneemt kunnen deze short investeerders flinke verliezen leiden waardoor ze geforceerd worden om hun positie te sluiten. Dit resulteert in veel koopdruk in de markt en een verdere prijsstijging waardoor nog meer shortposities in de problemen komen. Dit fenomeen wordt ook wel een short squeeze genoemd. 

miljoen aan shorts geliquideerd

VIDEO: Bitcoin Koers duikt onder $39.000 | Wat kunnen we dit weekend verwachten?
Bitcoin Magazine NL

De short squeeze die we gisteren in de markt zagen is van flink formaat. Het ging om ongeveer $70 miljoen aan shortposities in de gehele crypto markt. Als gevolg daarvan schoot de Bitcoin koers snel omhoog van $27.000 tot boven de $28.500, een stijging van ruim 5% in slechts een half uur tijd. De prijsstijging kwam als een warm welkom na dagenlange zijdelings prijsactie in de markt. Investeerders hopen nu dat de koersstijging een mogelijke start is van een prijs rally die de Bitcoin koers terug boven de $30.000 kan brengen. 

.000 BTC koers mogelijk volgens Crypto Analist

VIDEO: #BITCOIN READY FOR $40,000??? $ALT-COIN BULL STARTING!!!
Kevin Svenson Crypto

De populaire Nederlandse crypto analist Michael van de Poppe gelooft in een verdere stijging van de Bitcoin koers tot boven de $40.000. Ten opzichte van de huidige koers komt de prijsvoorspelling neer op een stijging van ruim 40%. De analist geeft als belangrijke reden de mogelijke voortgang in de lopende Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen die nu lopen voor de grootste cryptocurrency en de historisch bekende pre-halving rally. Beleggers zijn hoopvol op een succesvolle Bitcoin Spot ETF nu grote financiële instituties zoals BlackRock en Fidelity betrokken zijn bij verschillende aanvragen. Vermogensbeheerder Blackrock heeft een zeer succesvolle historie van fondsaanvragen. De pre-halving rally is een herkenbaar fenomeen voor Bitcoin, waarbij de koers begint te stijgen door de anticipatie van beleggers op het halving event dat rond april 2024 plaatsvindt. Dit moment kenmerkt zich door een halvering van de beloning voor miners van 6,25 naar 3,125 BTC per block.

Tweet over Bitcoin koers van Michael van de Poppe

NFT verkoop onder druk 

VIDEO: "People Have NO IDEA What's Coming..." | Mark Yusko Bitcoin 2024 Prediction
Jamie Tree

De NFT-verkoop is net onder de 10% gedaald, ook al boekte de totale cryptomarkt enige winst. De wekelijkse statistiek van NFT’s van Crypto Slam laat zien dat het totale cijfer voor deze verkoop van digitale verzamelobjecten $72,76 miljoen bedroeg, een daling van ongeveer $80,3 miljoen ten opzichte van vorige week. Dit is zorgwekkend voor de totale NFT-markt, omdat het normaal sterk meebeweegt met stijgende crypto-prijzen. De trend van vorige week was ook niet de enige trend in dit opzicht. Daarover verderop meer.

Huis van Afgevaardigden in de VS pro crypto

VIDEO: Bitcoin Ready To Pump? | Bitcoin Updates | Btc Update Today | Crypto crash today | bitcoin #btc
CRYPTOKING

Een groep Amerikaanse wetgevers heeft zich openlijk uitgesproken voor een mogelijke Bitcoin ETF. De vierkoppige groep, bestaande uit twee Republikeinen en evenveel Democraten, drong er bij de SEC  op aan om spot-BTC-ETF-aanvragen toe te staan. Ze vragen de SEC om dit te doen omdat ze van mening zijn dat er geen reden is waarom de federale toezichthouder deze benaderingen van de cryptomarkt zou afkeuren. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bevindt zich momenteel op het oorlogspad met SEC-voorzitter Gary Gensler. Onlangs werd hij uitgenodigd voor een hoorzitting en werd hij door veel leden overrompeld. Ze beschuldigden hem van overregulering en sommigen wensten openlijk dat de president hem onmiddellijk zou ontslaan. Het Huis van Afgevaardigden staat onder controle van de Republikeinse partij, die traditioneel meer genegenheid heeft getoond voor de crypto-economie. Maar nu raken zowel Republikeinen als Democraten gefrustreerd door Gensler en zijn agressieve houding tegenover crypto. De hoogste toezichthouder wordt in dit opzicht ook geconfronteerd met een openlijke opstand binnen de SEC.

Bitcoin koers stijgt tot boven .000 en zakt terug

VIDEO: Bitcoin Will NEVER See These Prices Again: Here’s Why. (Monthly & 6 Monthly Price Analysis)
Jason Pizzino

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $27,5k op het moment van schrijven, na gisteren een aantal behoorlijke winsten te hebben geboekt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $27,1k. Het handelde slechts een paar uur zijwaarts voordat het vlak voor middernacht sterk begon te stijgen. De koers werd overspoeld door de bulls en ze schoten onmiddellijk richting het $28k-niveau. De opwaartse krachten konden de weerstand niet meteen overwinnen, aangezien ze een tijdje rond de $28.000 bleven hangen. Uiteindelijk lukte dat rond 08.30 uur. De koers bleef verder vooruitgaan en bereikte om 16.00 uur een hoogste punt van $28,560k. Verdere vooruitgang bleek moeilijk ondanks verschillende pogingen van de bulls en de Bitcoin koers kwam uiteindelijk terug op bijna $27.300 gisteravond om 23.30 uur. Daarna liep de koers weer langzaam op.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $544 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 50,6%.

Altcoin koersen moeten terrein prijsgeven

VIDEO: XRP RIPPLE THE IMF JUST SAID THIS !!!!!!!!
The JWK Show 2

Andere crypto koersen moesten ook wat terrein prijsgeven na de mooie winsten van gisteren. Opmerkelijke koersveranderingen waren onder meer te zien bij Solana (SOL, -1,5%), Toncoin (TON, -4,6%), Polygon (MATIC, 0,3%), Bitcoin Cash (BCH, -0,8%), Chainlink (LINK, -4,4%) en Avalanche (AVAX, -4,3%).

 Polygon koers grafiek

NFT-verkoopdaling ondanks koerswins van Bitcoin

VIDEO: Something just changed… BIG TIME for BlackRock Bitcoin ETF (9 altcoins I really like)
Altcoin Daily

De verkoop van NFT's heeft de afgelopen week een klap gekregen, zelfs nu Bitcoin en de rest van de cryptomarkt koerswinsten hebben geboekt.

De totale nieuwe omzet daalde met ongeveer 9,91%, terwijl het totale aantal verkopers met 17,8% steeg ten opzichte van de voorgaande maand. Hieruit blijkt dat er sprake is van een groeiende verkooptrend op de NFT-markt. Deze bearmarkt heeft NFT’s sterker getroffen dan de bredere cryptomarkt. De investeringen zijn de afgelopen tijd opgedroogd en ook al regenen er nieuwe collecties op ons neer, het aantal afnemers neemt na verloop van tijd af.

De volgende bullmarkt zal naar verwachting de levensvatbaarheid van de markt voor digitale verzamelobjecten op de lange termijn bepalen. Als de koersen blijven dalen, heeft de markt dit idee blijkbaar verworpen.


Sources


Article information

Author: Jeremiah Smith

Last Updated: 1700092442

Views: 986

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Smith

Birthday: 1959-10-18

Address: 559 Thomas Crest Suite 405, South Clayton, DC 96680

Phone: +4499226995752719

Job: Film Director

Hobby: Ice Skating, Cross-Stitching, Quilting, Motorcycling, Fishing, Cooking, Table Tennis

Introduction: My name is Jeremiah Smith, I am a Determined, resolved, irreplaceable, capable, rare, tenacious, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.