header banner
Default

Het Mechels-bedrijf introduceert het idee van NFT op de Belgische sociale media


Table of Contents

  Andreas Quiroz van The Visionairs wil NFT voor iedereen toegankelijk maken. — © Joris Herregods

  Mechelen -

  Wat is een NFT? De kans is groot dat je het in Keulen hoort donderen. De technologie maakt momenteel vooral furore in de online kunst en in de gamingindustrie, maar daar wil The Visionairs, het bedrijf van Mechelaar Andreas Quiroz (33) verandering in brengen. Via sociale media wil hij het NFT-concept voor iedereen toegankelijk maken.

  Misschien toch eerst even uitleggen wat NFT precies is. NFT staat voor ‘non-fungible token’. ‘Non-fungible’ is een economisch begrip dat verwijst naar items die niet verhandelbaar zijn met andere items, omdat ze unieke eigenschappen hebben. NFT’s begonnen in de wereld van digitale kunst, maar je kunt nu verschillende soorten NFT’s kopen, zoals muziek, sporthoogtepunten, videogames, mode, ruilkaarten, tickets voor evenementen, domeinnamen en meer. NFT’s zijn tokens die de eigenaar van unieke items vertegenwoordigen. Met NFT’s kunnen makers hun kunst, verzamelingen of vastgoed vervatten in tokens. Ze worden beveiligd door de Ethereum-blockchain en kunnen op elk gegeven moment maar één officiële eigenaar hebben.

  Het Mechelse bedrijf The Visionairs dat social creative experts samenbrengt, wil het NFT-concept introduceren op sociale media. “Daardoor wordt het innovatieve concept voor iedereen toegankelijk die op sociale media actief is”, zegt zaakvoerder Andrea Quiroz.

  Vanaf 5 augustus kan je mee bieden om eigenaar te worden van de NFT van Kaboem. — © rr

  Op 5 augustus lanceert The Visionairs en MIL-AGENCY (een modellenbureau voor honden) een lanceringsactie waarbij de NFT’s van een aantal asielhonden voor het goede doel geveild worden. “Op termijn is het de bedoeling dat elk baasje een NFT kan laten maken van zijn huisdier en zo zijn online-berichten kan personaliseren of ‘pimpen’ met het leuke snoetje van zijn hond, kat of konijn”, legt Andreas uit. “In een wereld waar digitaal de richting vooruit is, zal NFT meer en meer een onderdeel gaan uitmaken van ons leven. In de Verenigde Staten is het een hype, maar bij ons is het concept nog wat minder bekend. The Visionairs en Mil-Agency heeft altijd al een hart voor dieren gehad, en in het bijzonder voor honden. Daarom hebben we beslist om voor de introductie van NFT naar het grotere publiek toe samen te werken met SCSP vzw (Second Chance Staffords and Pitbulls). Deze vereniging focust op het herplaatsen van power breeds zoals staffords, pitbulls en bulldogs.”

  Naar aanleiding van de 10e verjaardag van SCSP vzw werden digitale versies gemaakt van een aantal honden die al meerdere maanden of zelfs jaren in het asiel vertoeven. “Het gaat om Kaboem, Lino, Zina, Mnm, Prada en Jada”, vertelt Andreas. “Hun NFT’s worden vanaf 5 augustus geveild voor het goede doel. De hoogste bieder mag zich dan trotse eigenaar noemen van de NFT die hij gesponsord heeft. De digitale versies van deze viervoeters zijn van 5 tot en met 31 augustus terug te vinden op scsp.be. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de werking van SCSP vzw. En wie zelf graag een NFT wil van zijn of haar huisdier kan altijd contact opnemen met The Visionairs.”

  Sources


  Article information

  Author: Walter Coleman

  Last Updated: 1699646762

  Views: 1182

  Rating: 4.3 / 5 (52 voted)

  Reviews: 92% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Walter Coleman

  Birthday: 1990-08-16

  Address: 545 Fitzpatrick Oval Apt. 603, Ryanside, OH 20330

  Phone: +4004730308016309

  Job: Article Writer

  Hobby: Gardening, Geocaching, Knitting, Card Games, Fishing, Playing Piano, Stargazing

  Introduction: My name is Walter Coleman, I am a forthright, accomplished, proficient, unwavering, persistent, frank, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.