header banner
Default

Nvidia verhoogt de prijzen van GeForce NOW in Europa en Canada


Table of Contents

  Nu kan Nvidia ook niet support voor alle games garanderen, maar het is absoluut niet gebruiksvriendelijk om via een lullig website te moeten achterhalen of een game wel of niet op GeForce te streamen is. Alles moet puur via de app kunnen en veel meer plug & play voelen.

  Dit kan zonder issues via de app. Echter makers geven updates uit, via bv. Steam en Nvidia moet over het algemeen daar achteraan lopen, testen, aanpassingen maken en updaten.

  Maar je heb gelijk er is veel nog bijzonder... Lastig... Zoals bv. MMOs/online elke keer opnieuw aanmelden ipv. gewoon klikken en spelen, maar ik begrijp ook waarom dat zo niet 1-2-3 gaat, ivm. security/password management op shared servers.

  Als de games beschikbaar zijn op Geforce Now spelen ze over het algemeen prima. Er zijn wel regelmatig issues met updates (nog niet beschikbaar en dan niet kunnen spelen), dat is erger hoe meer online het spel is, hoe vaker ze updates hebben en hoe (niet) populair een spel is. Met bv. de MMO Dual Universe was dat best problematisch omdat we heel veel updates kregen en haast niemand het speelde, daarmee leek het dus een lagere prioriteit te hebben, wat ik wel kan begrijpen. Ik zou het zeer zeker niet willen bestempelen als beta product, ik denk dat jou verwachtingen gewoon niet dicht genoeg bij de realiteit liggen.

  Daarnaast is de vraag of het daadwerkelijk een prijzig product is. Een jaar lang een 4080 GFN abo hebben koste €200/jaar. Wat kost een 4080 met bijhorende computer + storage + stroomverbruik? Een 4080 kost nog steeds €1200, daar alleen al kan je 6 jaar voor streamen, maar Nvidia heeft elke keer ook de GPU geupgrade als er een nieuwe uitkwam... Een 3080 kopen, twee jaar later is van die aankoopprijs (waarschijnlijk) 2/3e verdampt, dan weer een nieuwe 4080 kopen, dan weer een 5080, etc. Die prijs blijft omhoog gaan als je het zelf wil hebben en dan hebben we het niet eens over de overige hardware en tegenwoordig erg belangrijk: stroomkosten en in de zomer: warmte (airco is nog meer stroomkosten en zou mogelijk geheel de belasting niet aankunnen)...

  Daar tegenover staan wel flinke beperkingen, met een eigen 4080 kan je spelen wat je wil, hoe je wil, met alle gemakken van dien. Niet constant hoeven aanmelden op MMOs/Online games, games die niet werken op GeforceNow, meerdere clients, andere dingen dan games, zoals AI, snel zelf kunnen updaten, etc. Geen logoff timer als je effe wat anders doet...

  Persoonlijk heb ik er voor gekozen om (voorlopig) geen nieuwe videokaart/PC te komen en ik merk dat ik dan toch veel meer lichtere games ben gaan spelen op m'n iGPU (4800u) of op m'n Steam Deck. Af en toe zet ik eens mijn GFN Priority aan en heb het Ultimate abo overwogen, stond op het punt om dat te doen met de Starfield release, maar omdat ze pas een week later kwamen op GFN, was ik ondertussen al door de hype heen gebeten en was wat anders gaan doen/spelen...

  Sources


  Article information

  Author: Travis Campbell

  Last Updated: 1699797003

  Views: 1210

  Rating: 4.9 / 5 (106 voted)

  Reviews: 96% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Travis Campbell

  Birthday: 1945-09-26

  Address: 6632 Kathy Parkway, Phillipsville, AR 25510

  Phone: +4878927495941788

  Job: Plumber

  Hobby: Skydiving, Ice Skating, Telescope Building, Hiking, Card Collecting, Playing Chess, Rowing

  Introduction: My name is Travis Campbell, I am a unreserved, tenacious, daring, irreplaceable, forthright, unguarded, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.